3 metode pe care trebuie sa le eviti neaparat cand vrei sa dezgheti geamul

La final iti voi dezvalui metoda prin care scapi de gheata sau zapada de pe parbriz in doar 3 secunde fara  efort

Ploaia înghețată face viața grea oricărui șofer, dar și pietonilor. Există o serie de metode lăudate care promit că îți țin parbrizul lipsit de gheață, dar ele au fost testate și în condiții mai dure și s-au dovedit a fi simple mituri.

Gheața de pe geamurile mașinii este dificil de înlăturat mai ales după o ploaie înghețată și chiar dacă pornești motorul și instalația de încălzire, tot îți trebuie cel puțin 20 de minute ca să cureți, cât de cât, parbrizul și geamurile laterale din față.

Pe internet, citești despre tot felul de metode „minune” care promit să țină gheața la distanță, dar au fost testate în Canada, unde ploile înghețate sunt o normalitate în fiecare iarnă, dar care și acolo dau mari bătăi de cap.

Apă cu oțet

Se zice că dacă stropești geamurile mașinii seara cu oțet diluat cu apă, dimineața le vei găsi curate, neatinse de îngheț. Nimic mai fals pentru cine a testat metoda într-un mediu cu ierni mai dure decât în România.

Aparent, metoda e simplă și ieftină. Îți trebuie doar o sticlă prevăzută cu pompă de stropire, apă și oțet. Se zice că, pentru a funcționa, trebuie să umpli sticla două treimi cu oțet și o treime cu apă. Agiți puțin conținutul ca să se amestece lichidele bine, apoi pulverizezi pe geamuri.

Condițiile de mediu sunt extrem de importante pentru că s-a observat cât de ineficientă este metoda, chiar dacă nu sunt temperaturi de Polul Nord. Și apa și oțetul riscă să se evapore peste noapte, iar ce rămâne este un strat stresant de gheață.

Nu mai zic de faptul ca o sa iti miroasa masina a otet dupa :)

Alcoolul contra înghețului, la fel de ineficient

Ți se mai spune că poți să pulverizezi pe geamuri cu alcool medicinal diluat foarte puțin cu apă (sau doar alcool simplu).

Chiar dacă folosești 99% alcool și restul apă, tot n-o să ai un parbriz lipsit de gheață. Încearcă să acoperi geamurile de seara cu alcool și n-ai să observi aproape nicio diferență. Alcoolul nu îngheață decât la temperaturi incredibile sub 0 grade Celsius, dar se evaporă, chiar foarte rapid, iar ce rămâne, se transformă iar în gheață.

Prosop îmbibat în apă cu sare

O altă metodă „tradițională” mai este acoperirea parbrizului cu un prosop îmbibat cu apă și sare. În vasul cu apă în care scufunzi prosopul ar trebui să adaugi cel puțin o jumătate de cană (medie) de sare. Acoperi apoi parbrizul cu acel prosop și te aștepți să se întâmple minunea peste noapte.

Metoda a fost testată și, surpriză, funcționează, într-o oarecare măsură, dar mai e o problemă: vei găsi prosopul înghețat bocnă, extrem de bine lipit de geam. În cele din urmă, vei reuși să-și dezlipești, dar vor rămâne zeci de scame înghețate pe parbriz.

Ori ca folosesti racleta sau sprayul de dezghetat, tot trebuie sa iesi cu 10 minute inainte sa pleci in frig

Nu mai spun de zilele in care a nins…

Mai intai trebuie sa cureti toata zapada de pe parbriz, iar apoi sa scapi de gheata de pe geam, pentru ca sprayul nu topeste zapada

Partea cea mai neplacuta este ca pulverizatorul nu este foarte eficient la gheata mai groasa si este posibil sa fii nevoit sa intervii cu racleta.

Totusi, exista o varianta prin care poti curata gheata si zapada de pe parbriz in doar 3 secunde. Nu glumesc, am cronometrat :))

 Este vorba de noua protectie inteligenta pentru parbriz impotriva ghetii si a zapezii

Pur si simplu pui PinguProtectV3 pe parbriz si introduci curelele antifurt intre usile din fata ale masinii inainte sa intri in casa, iar de dimineata doar trebuie sa o tragi de pe geam fara sa se lipeasca sau sa inghete.

Gheata nu o sa se depuna, pentru ca o sa fie aceasta protectie rezistenta deasupra parbrizului, iar in cazul in care a nins, zapada o sa cada instant cand vei scoate protectia

Ca orice al produs, are avantajele si dezavantajele sale:

Avantaje:

1. Impiedica inghetarea parbrizului, astfel incat sa poti pleca la drum aproape imediat cum ai iesit din casa

2. Fixeaz-o cu ajutorul celor 2 curele între ușile din față, ca să ai siguranta că nu poate fi furată si ca nu-si poate lua zborul. (NU va curge apa in masina pe la curele, iar usile NU se vor bloca daca este foarte frig afara din cauza curelelor)

3. Il poti folosi in orice perioada a anului. Vara este foarte bun, pentru ca masina se va incalzi mult mai greu si protejeaza bordul si volanul

4. Materialul este conceput in asa fel incat sa nu inghete si sa il dezlipesti foarte usor de pe geam 

5. Dupa ce il scoti de pe parbriz, il poti impacheta si depozita in masina 

Dezavantaje:

1. Dupa ce il scoti de pe geam, o sa fii nevoit sa il pui intr o punga, pentru ca o sa fie putin ud, dar cred ca acest lucru nu mai are importanta atat timp cat te-a scapat de o groaza de timp si poti pleca aproape imediat la drum

Daca te ai saturat sa dezgheti masina in perioadele geroase, incearca si tu PinguProtectV3 (linkul catre produs este la finalul atricolului) si vezi daca este potrivit pentru tine


Dupa lungi insistente din partea fanilor, comerciantii produsului au promis ca vor lansa noua varianta imbunatatita a husei, dar au vrut sa se asigure ca indeplinesc toate cerinte publicului, asa ca lansarea a fost amanita cu 2 luni.

In cele din urma...

Dupa multa nerabdare, fanii au primit vestea mult asteptata, iar produsul a fost lansat acum 2 saptamani si au fost vandute peste 250 de bucati inca din prima zi

Ba chiar au creat si un test gratuit care iti va recomanda direct marimea potrivita pentru modelul de masina pe care il ai